Biologi

Biologi eksamen!

17. juni 2012 af madshenriksen (Slettet)

Hej allesammen

Jeg har lige fået mine eksamensspørgsmål til biologi c-niveau eksamen. Et af disse emner er "Cellen og Osmose"

Til dette har jeg fået disse spørgsmål:

1) Beskriv opbygningen af en dyrecelle, samt redegøre for de vigtigste forskelle mellem dyre-, plante-og bakterieceller.

2) Beskriv kort opbygningen af cellemembranen og redegør for de forskellige mekanismer, der kan transportere stoffer ind og ud af cellen.

3) Forklar begrebet osmose og beskriv hvad der sker med en celle, der sænkes ned i henholdsvis rent vand og en stærk sukkeropløsning.

Håber i vil hjælpe mig, eller bare give mig noget inspiration eller nogle hjemmesider hvor jeg kan finde svarene i, da jeg er lidt lost.

Mange tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2012 af Frida96 (Slettet)

Gå ind på biologifaget.dk og søg på  tingene derinde.

 

Har du slet ikke haft om de emner i skolen? Jeg kender svarende på dem allesammen, og jeg går kun i 9., men det ville være for langt at skrive, og som du selv siger, bare isnpiration el. hjemmesider :)

 

I forhold til 3, så søg lidt om ''osmosisk tryk'' - det handler om, at celler vil ''udligne'' væsker, så de bliver så ferske som muligt. F.eks. når man salter på vejene, er der en meget høj saltkoncentration i væsken uden for planten, mens det er mere ferskt inde i planten. Planten vil så ''lukke'' noget af saltvandet ind, og pumpe noget ferskt ud, så det hele bliver mere ferskt, men da planter ikke kan tåle NaCl, hvis det er det, man salter med (hvilket det oftest er), vil det have en negativ virkning på planterne, og de vil højstsandsynligt dø.

 

Der er en gammel alle, Rauthlaudals Allé, i odder kommune, som er fredet, og hvor der ikke må saltes på vejen, for ikke at skade træerne.

 

Håber du kan bruge hjemmesiden :)

PS. du kan bruge uni-logind på siden, hvis du har det ;)


Skriv et svar til: Biologi eksamen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.