Fysik

Optik, blænder

17. juni 2012 af thenyouretoastmate (Slettet) - Niveau: B-niveau

I min rådne fysikbog står der. 
Den lysmængde, der trænger ind i kameraet, er propertional med blænderåbningens areal, altså D^2, hvor D= åbningens diameter

Hvordan kan diameteren^2 lige pludselig være det samme som cirklen areal ??     \o/


Svar #1
17. juni 2012 af thenyouretoastmate (Slettet)

Jeg fandt endelig ud af det!!! nvm


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

D2 er ikke det samme som cirklens areal, men cirklens areal er proportionalt med D2 .

Acirkel = π·r2 = (π/4)·D2


Svar #3
18. juni 2012 af thenyouretoastmate (Slettet)

det er vel det samme som at sige, at arealet kan udtrykkes ved diameteren, går jeg ud fra 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er da mere præcist at udtrykke det ved, at arealet er proportionalt med kvadratet på diameteren, end ved blot at sige, at arealet kan udtrykkes ved diameteren.


Skriv et svar til: Optik, blænder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.