Matematik

Symbol i matematik

18. juni 2012 af Me292 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad betyder dette symbol? Jeg har helt glemt det :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det betyder "større end eller lig med"


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2012 af SuneChr

x ≥ a   ⇔   x > a  ∨  x = a         som er det samme som

{ x | x ≥ a }  =  { x | x > a }  ∪  { x | x = a }


Svar #3
18. juni 2012 af Me292 (Slettet)

Øh, det forstår jeg ikke? Kan du ikke skrive med bogstaver hvad det betyder? 

Som f.eks. i denne sætning: "Hvis diskriminanten er > 0 udregnes rod eller rødder ved formlen"


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Læs #1; det er i ord, hvad symbolet ≥ betyder. I #2 har SECC angivet den matematiske betydning.


Svar #5
18. juni 2012 af Me292 (Slettet)

"Det samme som" ? Det kan da ikke passe... 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Læs nu #1.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. juni 2012 af SuneChr

Me292  er du slet ikke bekendt med matematisk terminologi,  { x | ...... }   ∪  ∨  ⇔     osv?


Svar #8
18. juni 2012 af Me292 (Slettet)

Nej det kan jeg desværre ikke prale af, har ikke haft den bedste matematiklære i år. 

 

Har selvfølgelig set det symbol som jeg lige spurgte til, men kan ikke huske det, og da jeg sidder og forbereder til mundtlig eksamen, er det rart at vide hvad man skal sige. Men det synes jeg ikke rigtigt jeg har fået svar på må jeg indrømme... 

 

Det må da have et navn, som < har navnet "mindre end".


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. juni 2012 af nielsenHTX

#8 siden du stadig ikke vil læse #1

så hedder tegnet ≥ "større end eller lig med" og det betyder også det som står i #3 (er måske mindre relevant på B-niveau)


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Tegnet ≥ er sammensat af tegnet > ("større end") og = ("lig med") og læses, som nævnt i #1 "større end eller lig med".

 

Svar #11
18. juni 2012 af Me292 (Slettet)

Okay så, nu tror jeg at jeg har forstået det :-)


Skriv et svar til: Symbol i matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.