Fysik

Gnidningsmodstand på skråplan

19. juni 2012 af Sine10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis man har et skråplan, hvor man kender vinklen, v.

Derudover har man et lod med massen, m.

Hvordan beregner man så gnidningskoefficienten??

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2012 af mathon

Hvis man har et skråplan, hvor man kender skråplanets vinkel med vandret, α

  tegn det og forstå         
                                                 Fgnid = µ·FN = m·g·cos(α)


Svar #2
19. juni 2012 af Sine10 (Slettet)

Men hvordan beregner man Fgnid? Er den ikke givet ud fra gnidningskoefficienten??

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2012 af Jerslev (Slettet)

#2: Du skal kunne sige noget om Fgnid ud fra bevægelsen af dit legeme på skråplanet.


Svar #4
19. juni 2012 af Sine10 (Slettet)

Kan det passe at Fgnid = Fres - Flod (altså legemets nedafgående kraft)

Hvor at Fres = m * g * sin(v)

og Flod = m *a

 

Fgnid = my * Fn

Man kender nu Fgnid og Fn, og kan derfor isolere my??

Skal man kunne mere på B-niveau??

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2012 af mathon

 

                                   Fres = ((1-µ)cos(α) + sin(α))·m·g


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. juni 2012 af mathon

korrektion til #5


 

                                   Fres = sin(α)·m·g - µ·cos(α)·m·g = (sin(α) - µ·cos(α)) ·m·g

             


Skriv et svar til: Gnidningsmodstand på skråplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.