Biologi

biologi!

19. juni 2012 af nanamusen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan forklare hvad der sker under transkriptionen når der sker en såkaldt celledeling, hvad er det præcis der sker ved promoterregionen? har eksamen i morgen og ved ik hvordan jeg skal forklare det.


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. juni 2012 af exutu (Slettet)

Der er meget komplekst og forskelligt alt efter hvilken type promoter det er ;) (type I, II og III).

Men lad os tage det på et mere overordnet plan.

Først sætter der sig nogle transkriptionsfaktorer + en RNA polymerase på promoter segmentet. Udover det kan andre proteinfaktorer også hjælpe til (kaldt enhancere). Efter RNA polymerasen har bundet til DNA'et begynder den at syntetisere efter baseparringsprincippet. Hvis du ikke kender til RNA processing (Splicing, poly A adenylering, samt capping så spring over næste afsnit)

Tidligt i transkriptionen hjælper et af RNA polymerasens domæner med at danne capping. Splejsning sker mens RNA polymerasen laver transkriptet. Poly Adenylering (dannelse af Poly A halen) kan også ske mens RNA polymerasen stadig laver en del af det der bliver skåret af.

Transkriptionen når sin terminering (terminator) som er et hairpin loop dannet af RNA-transkriptets 3' ende. Protein faktor rho kan her hjælpe, men nogle kan fungere uden denne.

Nu har du dit mRNA :)

(da du kaldte det for en celledeling har jeg antaget at det var i eukaryoter,)


Svar #2
19. juni 2012 af nanamusen (Slettet)

Okaaay perfekt, danke schön!!


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. juni 2012 af exutu (Slettet)

Jeg vil lige rette mig selv:

Jeg skrev at andre protein faktorer kan hjælpe til (kaldt enhancere). Det er ikke rigtigt. Det er DNA-elementet der hedder en enhancer og ikke proteinet der binder til. Proteinet ville kaldes for en transkriptionsfaktor. Det er nok ikke så vigtigt men du skulle nødigt sige noget forkert til eksamen. (ikke sikkert at din lærer kan kende forskel, denne del af biologien er forholdsvis ny så lærerne er også lidt shaky...)


Skriv et svar til: biologi!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.