Fysik

Fortætning og fortynding

20. juni 2012 af Hellocath (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej .. Jeg er lidt i tvivl om, hvorfor der er fortætninger og fortyndinger, når vi for eksempel snakker om lydbølger. Kan det passe at det har noget med atomer at gøre? Det var en forklaring, som var blevet givet herinde. Jeg synes det lyder mystisk. Og hvorfor bestemmer amplituden lydstyrken?

 

Mvh Cathrine


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2012 af mathon

             
                 ...svingende luftmolekyler i udbredelsesretningen sanset af et høreorgan = lyd


Svar #2
20. juni 2012 af Hellocath (Slettet)

Hvad svarer du på? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2012 af mathon


                 ...svingende luftmolekyler i udbredelsesretningen sanset af et høreorgan = lyd

                    svingende luftmolekyler i udbredelsesretningen = vekslende fortætninger og fortyndinger


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2012 af mathon

    besvarelse af
                                "hvorfor bestemmer amplituden lydstyrken?"

    ligger langt over C-niveau


Svar #5
20. juni 2012 af Hellocath (Slettet)

Okay - tak :-)


Skriv et svar til: Fortætning og fortynding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.