Fysik

Tyngde

20. juni 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Hvad er forskellen på tyngdekraften og tyngdeaccelerationen?

Jeg læser at det er 9,83m/s^2 i Dk, men det så det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2012 af mathon

 

                 kraft måles i  N

                 acceleration måles i N/kg = m/s2

 

                kraft er et skub eller et træk

                acceleration er hastighedsændring pr. tid

               


      


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2012 af hesch (Slettet)

Man kan vel mere forståeligt sige, at vi har et tyngdefelt hvor styrken af dette måles i enheden m/s2.  Fordi denne enhed er den samme som acceleration, har nogen så valgt at kalde tyngdefeltet for tyngdeacceleration. Men feltet er der jo stadig, selvom der ikke nøvendigvis er noget at accelerere.

Hvis du smider dette "noget" ( et lod ) med massen 1kg ind i dette tyngdefelt = 9,82m/s2, så påvirkes loddet af en kraft med enheden kg*m/s2 = N. Kraften på loddet bliver 1kg*9,82m/s2 = 9,82N.

Eftersom loddet kun påvirkes af denne kraft ( indtil det lander på jorden ) vil det accelerere med 9,82m/s2, eftersom 1N er defineret ved den kraft der kræves for at accelerere 1kg med acceleration = 1m/s2.

PS: Jeg tror 9,83m/s2 er hjemmehørende på Grønland og måske Færøerne.    :)

 


Skriv et svar til: Tyngde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.