Fysik

Atm og Pa

20. juni 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Når man skal beregne hvilken kraft man påvirker en dør med, når man åbner den, er trykket så 1atm?

Altid, uanset hvilken dør, men med samme areal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2012 af mathon

  hvis der ses bort fra gnidningsmodstand i hængslerne
 

                           F = p·A = (1 atm)·A = (1013,25 Pa)·A = (1013,25 N/m2)·A
 

  lufttrykket har mindre variationer fra dag til dag


Svar #2
20. juni 2012 af Sinimini (Slettet)

Men er det så altid 1atm? Lige meget hvor hårdt man trækker i døren?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2012 af peter lind

Det er misforstået. Atmosfærens tryk virker på begge sider af døren. Da de er lige store og modsat rettet vil det gå ud. Det er alene gnidningsmodstand, der afgør hvor mange kræfter du skal bruge. Hvis den ene side af døren vender mod et lufttomt rum vil du derimod skulle overvinde luftens tryk. Hvis det er en almindelig størrelse dør vil du med garanti ikke kunne åbne den. Trykket er atmosfærens tryk som jo varierer, så trykket er ikke konstant.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2012 af mathon

 

   ...det kommer der ud af ikke at læse spørgeteksten koncentreret nøjagtigt   :-)


Skriv et svar til: Atm og Pa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.