Fysik

specifik varmekapacitet og varmekapacitet

20. juni 2012 af Toffee10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey:-)

Hvad er forskellen på specifik varmekapacitet også bare varmekapacitet.

Håber I kan hjælpe:-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. juni 2012 af mathon

 

                        Q = m·c·ΔT              hvor c er den specifikke varmekapacitet    [c] = J/(kg·K)

                        Q = C·ΔT                  hvor C er varmekapaciteten       [C] = J/K


                                  C = m·c      

                                  c = C/m      


Svar #2
20. juni 2012 af Toffee10 (Slettet)

Så når man skal udregne specifik varmekapacitet, udregner man varmekapaciteten for en bestemt mængde af stoffet?


Skriv et svar til: specifik varmekapacitet og varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.