Generelt

klage over karakter?

20. juni 2012 af lialux (Slettet)

Hej, 

Jeg har i dag fået mine karakterer for de skriftlige eksaminer. Jeg har i ét af fagene fået 7, hvor jeg ellers aldrig nogensinde har fået under 12 i skriftlige afleveringer. På nuværende tidspunkt ved jeg selvfølgelig ikke om der er grundlag for at klage, da det jo er en mulighed at det er mig som har lavet en dårlig (læs: dårligere end jeg plejer) opgave. 

Jeg kunne enormt godt tænke mig at vide hvilket grundlag karakteren er givet på, og evt. se min opgave med rettelser, så jeg også ved om jeg evt. kan argumentere for en ombedømmelse af karakteren. 

Er der nogen som har erfaring eller blot ved, om man blot går til kontoret og får fremskaffet sin opgave eller hvordan?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. juni 2012 af Emitemos (Slettet)

Jeg tror bestemt du kan bede om at få af vide på hvilket grundlag karakteren er givet.

Måske kan der formidles kontakt til den censor der har rettet opgaven? Hvis det var mig, ville jeg kontakte kontoret på mit uddannelsessted.

Men hvilket fag er det? Hvis det er matematik, er det jo enten eller. Men er det dansk, samfundsfag eller lignende fag, kan der jo være stor forskel på hvilke kriterier, de enkelte lærere vægter mest.


Svar #2
20. juni 2012 af lialux (Slettet)

Det er spansk, og jeg tænker nemlig også at der må være forskel på hvilke ting forskellige lærere vurderer efter. Jeg har dog hørt at det er næsten håbløst at klage over karakter, da der sjældent gives medhold, men jeg vil forhøre mig på kontoret på min skole i morgen :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. juni 2012 af allan_sim

#0.

Du kan godt få opgaven tilbage, men der er ingen rettelser i den.

Du kan ikke få en udtalelse af censor inden en evt. klage. Hvis du vil klage over en karakter, skal du godtgøre for, hvordan din opgavebesvarelse opfylder målene i læreplanen i en grad, du mener retfærdiggør en anden karakter end den opnåede. Klagen skal således ikke gå imod en konkret censorbegrundelse for en karakter.


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. juni 2012 af KlogeÅse

#0

Du burde kunne få adgang til at se din egen opgavebesvarelse (ikke nødvendigvis i morgen, men så en af de nærmeste dage), men glem enhver forhåbning om at se rettelser, for censorerne laver ikke notater i din besvarelse.

Det kunne være en idé at få din egen lærer til at se din besvarelse igennem for at få en umiddelbar vurdering af niveauet.

At få medhold i en klage over en skriftlig karakter er ikke nemt. Det har været 2 eksterne censorer til at bedømme opgaven, og det er sjældent, at de er meget uenige.


Svar #5
20. juni 2012 af lialux (Slettet)

Okay, det gør det jo en del sværere at klage end jeg lige umiddelbart troede. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. juni 2012 af KlogeÅse

#5

At klage er ikke svært.

At indgive en velbegrundet og veldokumenteret klage kan være svært. At få medhold desto vanskeligere.


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. juli 2012 af msk2 (Slettet)

Hvis man klager, hvornår får man så den nye karakter afvide?


Skriv et svar til: klage over karakter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.