Matematik

Differentialkvotien f(x)=ax+b

23. juni 2012 af liselarsen12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, kan nogle hjælpe mig dette eksamenspørgsmål:

Udled vha af tretrinsreglen differentialkvotienten for f(x)=ax+b

håber i kan hjælpe :P


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2012 af mathon


Svar #2
23. juni 2012 af liselarsen12 (Slettet)

VIl du måske hjælpe mig med de forskellige trin ligeso du har gjort på 

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1216477

Er nemlig i tvivl :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2012 af mathon


1. Bestem funktionstilvæksten
                                                            f(xo+
Δx) - f(xo) = a·(xo+Δx) + b - (a·xo+b) = a
·Δx

                                                                                                            

     eller
                                                            f(xo+h) - f(xo) = a·(xo+h) + b - (a·xo+b) =
a·h

                                                                                                            

2. Bestem differenskvotienten

                                                            (f(xo+Δx) - f(xo)) / Δx = a

 

                                                            (f(xo+h) - f(xo)) / h = a

 

3. Bestem differenskvotientens grænseværdi for Δx eller h 0
 

                                                           limes (f(xo+Δx) - f(xo)) / Δx = a       uanset Δx
                                                           Δx→0

 

                                                           limes (f(xo+h) - f(xo)) / h = a           uanset h
                                                            h→0


 

 

Svar #4
23. juni 2012 af liselarsen12 (Slettet)

Du er den bedste!! Tusind tak :) sætter stor pris på at du vil hjælpe :D


Svar #5
23. juni 2012 af liselarsen12 (Slettet)

ps er konklusionen så at:  at funktionen f(x)=ax+b har differentialkvotienten limes (f(xo+Δx) - f(xo)) / Δx = a

  for Δx -> 0 ? eller?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. juni 2012 af mathon

                          Ja


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. juni 2012 af kimmiebojjj (Slettet)

#3 

Sidder netop med samme opgaver, vil du måske vise nogle mellemregninger ved de forskellige trin? 

Altså hvordan du er kommet frem til dem :) ville være så fedt! Skal op iovermorgen...


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

#7

Opret en tråd og du er næsten garanteret kvalificeret hjælp.


Skriv et svar til: Differentialkvotien f(x)=ax+b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.