Studievalg og videregående studie

Forskelle på Uni

23. juni 2012 af durp (Slettet)

Jeg er efterhånden blevet mere og mere overbevist om at jeg vil læse jura. I takt med dette, er jeg også blevet mere og mere usikker på hvilket uni jeg skal vælge. Såvidt jeg kan læse mig frem til, så er der faktisk meget stor forskel på de forskellige undervisningsformer rundt omkring i Danmark. Det er primært AU, AAU og KU jeg tænker på, så hvis en eller flere af jer vise akademikere kunne belære mig om de væsentligste forskelle på jurastudiet på disse tre steder, ville det være fantastisk :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. juni 2012 af Roman Garcia

Jeg kan biddrage med følgende kendskab til de enkelte steder.

Århus: Undervisningen er kombineret af forelæsninger og holdundervisning. Det er den klassiske universitetsuddannelse, hvor man har mange forelæsninger, men dog er der også en del holdundervisning. Holdundervisningen foregår ved, at man bliver undervist i emner, men da det er på hold, er der oftere dialog og diskussion omkring emnet. 

København: I København har man reduceret antallet af forelæsninger, og derfor foregår undervisningen primært som holdundervisninger, men det er en anderledes holdundervisning end i Århus. I København bliver man placeret i læsegrupper. Dernæst er holdundervisningen baseret på at læsegrupperne deltager aktivt. Det kan være, at læsegrupperne skal foreberede fremlæggelse af et emne.  

Aalborg: I Aalborg har man et samfundsvidenskabeligt basis år. Det betyder, at man ikke får så meget undervisning i jura, men man får derimod kenskab til andre dele af de samfundsvidenskabelige fag. Fordelen ved dette er naturligvis, at det er nemmere at skifte over, hvis man finder ud af, at jura ikke er den helt rigtige uddannelse for én. Derudover er det også en fordel, at man får kendskab til andre samfundsmæssige fag, da man ofte arbejder sammen med forskellige faggrupper, når man er færdiguddannet. Ulempen er selvfølelig, at man ikke har så meget jura, som de andre uddannelser. Et år udgør jo 20% af uddannelsen, og selvom man også har noget jura på første år, så mener jeg personligt, at det er en ulempe, da man forsøger at gennemføre de samme fag, som på de andre uddannelser, men på en kortere tid. 

 

Der er fordele og ulemper ved det hele. Jeg synes dog, at der er andre faktorer end lige hvilket universitet som er vigtigere. Jeg er sikker på, at hvis man er en god jurastuderende ved århus universitet, så vil man også være en god jurastuderende ved KU.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. juni 2012 af npcnb (Slettet)

Vil lige tilføje at der i Aalborg så vidt jeg har forstået lægges mere vægt på gruppearbejde end der gør på andre de andre universiteter (undtagen RUC). Undervisningen skulle vist være mere problemorienteret.

#1 Desuden er det vist et fælles samfundsvidenskabeligt semester - altså kun et halvt år, hvis jeg ikke tager helt fejl ;)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. juni 2012 af Roman Garcia

Det er korrekt, at den samfundsvidenskabelige fællesundervisning kun er et semester. Dvs. kun 10 % af den samlede undervisning. Det er dog stadig meget.

Det er også korrekt, at man har meget holdundervisning på AAU. Dog ikke så meget, som på KU, hvor KU efter deres nye studiereform har lagt op til, at den primære undervisningsform skal være holdundervisning. Det giver visse fordele, da man som studerende får lov at arbejde med de juridiske problemer, ulempen er efter min opfattelse, at man ikke får et tilstrækkeligt teoretisk udbytte. Når man er jurastuderende på første år, kan man nu engang ikke behandle de teoretiske problemstillinger, som hvis det sker sammen med en garvet underviser i form af forelæsning. Jeg synes, at problemorienteret holdundervisning er fint, men som et supplement.


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. juni 2012 af NikolajOlsen

Juridisk Studienævn på AAU er opmærksomme på, at jura ikke spiller nogen rolle på fællessemesteret, og forsøger derfor at få ændre nogle ting (jf. referat fra studienævsnmøde). Det er i mine øjne ikke utænkeligt, at jura (og egentlig alle de andre uddannelser på samf.) på et tidspunkt melder sig ud af fællessemesteret.

Med hensyn til gruppearbejde, så er det mit indtryk, at det fylder meget mindre på jura, end det gør på de andre uddannelser på AAU, men jeg skal ikke kunne sige, hvordan det er på AAU i forhold til de andre universiteter.


Skriv et svar til: Forskelle på Uni

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.