Fysik

laserlys - bølgelængde!

25. juni 2012 af Nicklas4400 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har tidligere idag oprettet et spørgsmål omkring min gymnasiele eksamen i fysik c niveau imorgen. I det spørgsmål beskrev jeg at jeg havde styr på gitterligning.. Det viser sig så at jeg har lavet det hele forkert. skal op imorgen tidligt, og da dette er blandt det vigtigste håber jeg på et hutigt svar!

skal finde ud af hvordan man beregner et laserlys udfra dette:

 

mellem ordenerne 0-1 er der 0,154 m 

og L  afstanden mellem gitter hen til vægen/ordenerne er = 0,80m

 

det jeg havde gjort var følgene:

n lampde = d sin (x

så skulle jeg finde vinklen først og det gjorte jeg sådan her:

tan ^-1 (0,154:0,80) = 10,89 grader

 

nu kunne jeg så beregne bølgelængden således: 
lampde 1m : 300000 * sin ( 10,89) = 630 nm 


er det korrekt eller er der nogen der vil rette den til det rigtigte, det haster rigtig meget 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2012 af peter lind

Det ser meget rigtigt ud


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juni 2012 af mathon

                      sin(φ1) = x/√(L2+x2) = (0,154 m )/√((0,80 m)2+(0,154 m)2) = 0,1890

                      λ = d·0,1890 = (109 nm)/(3·105)·0,1890 = 630 nm


Skriv et svar til: laserlys - bølgelængde!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.