Studér i udlandet

Studie på LSE i England? Bachelor eller Master? / Bachelor i DK og Kandidat i udlandet

29. juni 2012 af Hingo (Slettet)

Jeg påbegynder mit 3. år på gymnasiet (HTX) efter sommerferien, og er derfor begyndt at kigge lidt på hvad jeg skal finde på efter HTX.

Kunne godt tænke mig at læse økonomi, men er i tvivl om hvorhenne, og evt. om det ville være en idé at gøre det i udlandet? Synes nemlig at det virker spændende, men kan også se nogle problemer vedrørende det at studere i udlandet - her med hovedfokus på LSE, da det umiddelbart er det sted jeg har i tankerne.

Prisen - Det jeg har kunne læse mig frem til er, at det skulle være meget dyrt. Specielt bachelor skulle være dyrt, og derfor overvejer jeg om det kunne være en idé at læse bacheloren i Danmark og så efterfølgende tage en Master (svarende til kandidat?) i udlandet? Spørgsmålet er så, om man har en chance for at blive optaget hvis ens bachelor ikke kommer fra samme universitet? Måske på grund af, at bacheloren ikke passer sammen med nogle Masters derovre, men måske også fordi det ikke er "fint/godt" nok?

Rent gennemsnitsmæssigt ligger jeg ret godt til, men er alligevel i tvivl om hvorvidt jeg er i stand til at lave alt arbejde på engelsk? Tænker også på opgaveopbygning - er en naturvidenskabelig rapport f.eks. opbygget på samme måde i udlandet som herhjemme? osv. osv.

 

Hvis det skulle komme dertil at jeg vælger at tage en bachelor i Danmark med henblik på en Master i udlandet efterfølgende, er det så ligemeget hvor man tager bacheloren henne? Kan det være hip som hap, eller er der foretrukkende steder at gøre det.

 

Puha, håber at nogle vil være i stand til at svare på spørgsmålene og kaste lidt lys over situationen :-)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. juni 2012 af dandre11 (Slettet)

Hej ..

Syntes det er en fed ide at læse dele af sin uddannelse i udlandet. Burde alle gøre.

Det første du spørger om med hensyn til prisen. Det er sådan at de fleste steder i ullandet betaler du selv for undervisningen, men hvis du kan få det godkendt i Danmark (normalt ved dit studienævn hvis der drejer som om enkeltstående semester) så kan du få dit stupendium med. Mener det ligger på 26.000-46.000 pr semester alt efter hvad du læser. (lavest for humanistiske uddannelser højest for naturvidenskablige) Derudover kan du søge en hel del legater.. Men du vil stadigt selv skulle ligge noget i "posen"

Med hensyn til at komme ind, så tror jeg at du skal prøve at skrive til det universitet du overvejer. Der burde ikke være nogen forskel på hvilket sted du læser i Danmark, men da mange udlandske universiteteter ikke kender alle de danske, så kan de godt ske at kigge på universitertnes Ranking, og derfor kan der kort være en lille forskeld.

Hvis det ikke er en hel udannelse du vil tage, men kun et semester kan du høre på dit danske universitet hvem de har udvekslingsaftaler med. Ved at gøre det der igemmen skal du ikke betale for undervisning. Da de to universiteter "bare bytter sturderende for en perioede"

Du kan også vælge at se nærmere på  .http://www.edu-danmark.dk/ . De repræsenter nogle udlandske universiteter fra udlandet. Gennem dem er det næsten altid muligt at komme afsted også på hele kandidat/master uddannelser. De kan også hjælpe med legater, bolig o.s.v. De hjælper dog kun med de universiteter som de repræsenter. 

Med hensyn til forskellen på at læse i danmark og andre lande. Der kan være stor forskeld på hvor maget f.eks gruppe arbejde vægtes. (noget vi generalt gør meget i Danmark). Men ved ikke helt hvad du havde i tankerne at læse for et studie??

Mit råd vil være at du skal tilmelde dig en dansk uddannelse, ud fra de ønsker du har til denne. Du kan så læse et semester i udlandet under din bachelor (alt efter din studie retning kan der være bestemte tidspunkter det er bedst). Hvis du så bliver "grebet" af at lase i udlandet kan du læse et semester mere ude under din kandidat eller også læse det hele af den i udlandet.

Håber du kan bruge svaret til noget.

Skriv endelig hvis du har spørgsmål eller jeg har glemt noget  


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. juni 2012 af RoberDølhus (Slettet)

Du har gjort dig mange gode tanker.

En master, svarer til en kandidat i DK, en "postgraduate" er også svarende til en kandidat i Danmark.

Hvad angår gennemsnit, så skal du formentligt have et to-cifret snit for at komme i betragtning til LSE.

Universitetet eller handelshøjskole burde være underordnet. Men hvis du f.eks. tager bacheloren i DK og kandidaten i England skal du selvfølgelig sørge for at din bachelor har fag, som giver adgang til den kandidat du ønsker at læse.t

- Det nytter f.eks. ikke noget at læse en bachelor i DK uden matematik og søge ind på "financial mathematics" på LSE som kandidaten.

Så du er nød til at undersøge hvilke "pre-requsites" der er tl den uddanelse du ønsker. og find en bachelor i DK hvor du kan få disse fag, enten som obligatoriske fag eller som valgfag.


Svar #3
01. juli 2012 af Hingo (Slettet)

Først og fremmest tak for svarene! :) Er glad for at kunne få hjælp til at kaste lidt lys over situationen....

#1

Hvis de kigger på ranglister, så må det betyde at Aarhus Universitet er bedst, da de ligger et par pladser højere end f.eks. KU. Ved dog ikke om deres procedure er sådan. Et andet spørgsmål er så om kvaliteten af uddannelsen er ens på alle universiteterne, det er jo umuligt at læse på deres hjemmesider :)

Det studie jeg lige nu har i tankerne er:
http://studier.ku.dk/bacheloruddannelser/matematik-oekonomi/

Samme studie findes på de fleste andre universiteter herhjemme....

Umiddelbart har jeg så fundet en bachelor, som passer til:
http://www2.lse.ac.uk/study/graduate/taughtProgrammes2012/MScEconometricsAndMathematicalEconomics.aspx

Kan dog ikke rigtig se at det kræver noget, udover at have taget en GRE-test og så have gode karakterer. Det lader også til at de har 3 typer af samme uddannelse. Den normale, en "research" og en 2-årig uddannelse. Den 2-årig skulle være med ét års introduktion til emnet først, mens jeg synes at "research" er lidt uklart. Må vel være noget med forskning indenfor faget....Den sidste hedder ikke noget specielt. Betyder det at den normale kandidatuddannelse kun tager et år?

 

#2

Jeg ligger lige nu til et gennemsnit på 11,4 - så burde ikke være det store problem. Men hvis man søger en kandidatuddannelse må det være karakterne fra bacheloren der er gældende?

Som nævnt i svaret til #1, har jeg tænkt på matematik-økonomi herhjemme og så det jeg vil tro svarer til den naturlige overbygning. Så umiddelbart vil jeg tro, at fagene passer fint sammen? Kunne jeg med den bachelor også studere f.eks. ren økonomi eller regnskab & finans eller vil in bachelor ikke passe til det? Kunne være at det var her den 2-årigs kandidatuddannelse kommer i spil (se svar til #1).

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. september 2012 af Malthe_karlsson (Slettet)

Se din indbakke


Skriv et svar til: Studie på LSE i England? Bachelor eller Master? / Bachelor i DK og Kandidat i udlandet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.