Matematik

vektorer

04. september 2005 af john vs. jon (Slettet)
En linje n har parameterfremstillingen:
(x y)=(2 -1)+ t(1 1) , t tilhører R.

En partikels bevægelse er fastlagt ved denne paramenterfremstilling. Bestem koordinatsættet til punkt Q, på n hvor partiklen er på tidspunktet s.

Dette har jeg fået til Qs=(x y)= ((2+s) (1+s)) ...sandt..???

Bestem de to tal t og s for hvilke Pt=Qs, og benyt resultatet til at bestemme koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og n

Jeg kan godt få Pt =(x y) = ((2+t) (1+t)) . men hvad så?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2005 af Duffy

En linje n har parameterfremstillingen:
(x y)=(2 -1)+ t(1 1) , t tilhører R.

(x,y)=(2+t,-1+t)

En partikels bevægelse er fastlagt ved denne paramenterfremstilling. Bestem koordinatsættet til punkt Q, på n hvor partiklen er på tidspunktet s.

Dette har jeg fået til Qs=(x y)= ((2+s) (1+s)) ...sandt..???

NÆH! Qs=(x y)= ((2+s) (-1+s))

HVAD GÆLDER DER FOR l ???

Bestem de to tal t og s for hvilke Pt=Qs, og benyt resultatet til at bestemme koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og n

Jeg kan godt få Pt =(x y) = ((2+t) (1+t)) . men hvad så?

ALTSÅ: DU MANGLER AT GIVE NGL OPLYSNINGER...


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Det er ualmindelig svært, for ikke at sige umuligt, at besvare det sidste spørgsmål, eftersom ingen oplysninger om linjen l er givet.

//Epsilon

Svar #3
05. september 2005 af john vs. jon (Slettet)

ja det nemlig rigtig.. sorry...

l: (x y)=(0 3 )+t(1 -3)..

og til Qs.. ja selvfølgelig.. dum tanketorsk.. men tak

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Nuvel, da må vi have

Qs = (2+s, s-1)

Pt = (t, 3-3t)

forudsat Pt er punktet på linjen l, som modsvarer parameterværdien t.

Besvar nu sidste spørgsmål i det første indlæg.

//Epsilon

Svar #5
05. september 2005 af john vs. jon (Slettet)

altså.. mit problem ligge i Pt=Qs!og derfor også et problem videre!

ellers vill jeg jo bare bruge determinanrmetoden!

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#5: Jamen, så brug du dog determinantmetoden eller en anden metode til at løse ligningssystemet

2 + s = t
s - 1 = 3 - 3t

thi det er netop, hvad opgavespørgsmålet består i.

//Epsilon

Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.