Biologi

Hvad for et gymnasium?

23. juli 2012 af mari495p (Slettet)

Jeg vil gerne være dyrlæge når jeg bliver ældre, men jeg ved ikke hva' for et gymnasium jeg skal ta'.

Jeg vil gerne gå på HTX men jeg får at vide at hvis jeg vil være læge eller dyrlæge skal jeg gå på katedralskolen.

Er det lige meget hva' for et gymnasium jeg tager hvis bare det er den naturvidenskabelige retning jeg tager eller skal jeg tage katedralskolen?


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. juli 2012 af anonym000

Du kan tage HTX eller STX...

Det vigtigste er, at du har de adgangsgivende fag, der skal til for at blive dyrlæge.

- - -

...............


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. juli 2012 af hesch (Slettet)

Hvilken katedralskole ?

Aalborg, Aarhus, Haderslev, Nykøbing Falster, Odense, Ribe, Roskilde, Viborg ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. juli 2012 af SuneChr

# 0

En katedralskole er i dag et gymnasium som andre gymnasier. Katedralskolen har fået lov at beholde sit navn fra gammel tid. Se her, hvad Den Store Danske Encyklopædi skriver om katedralskoler:

"Katedralskole,  tidligere også domskoler eller kapitelskoler, skoler, der i middelalderen var knyttet til domkirker og bispesæder. Undervisningen omfattede foruden fag som grammatik, retorik og dialektik en oplæring i kristendom og kirkemusik. I de øverste klasser lå hovedvægten på uddannelse af vordende præster. I Danmark kendes katedralskoler i Lund, Viborg, Ribe og Roskilde allerede i 1100-t., mens København og Aarhus først fik katedralskoler i 1200-t. Katedralskolens elever, peblinge, medvirkede i domkirkens gudstjenester og andre kirkelige handlinger og fungerede undertiden også som degne ved omegnens sognekirker. Efter Reformationen i 1536 blev de danske katedralskoler statslige latinskoler og fra 1903 gymnasieskoler. Ved den amtslige overtagelse af statens gymnasier i 1986 fik katedralskolerne lov til at beholde det oprindelige navn. Se også klosterskole, latinskole og gymnasium."


Brugbart svar (3)

Svar #4
24. juli 2012 af K92H (Slettet)

Det er sådan set ligegyldigt hvilket gymnasium du vælger. At det hedder en katedralskole gør ingen forskel. Det er stadig et alment gymnasium.

Så længe du bare opfylder de adgangskrav der er for veterinærmedicin (altså dyrlæge), kan du sagtens vælge enten STX (naturvidenskabelig) eller HTX.


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. august 2012 af jonasdj93

Eftersom det naturvidenskabelige niveau er højere på HTX, end det er på STX, vil HTX umiddebart være det mest relevante valg for dig. Men både på STX og på HTX har man mange fag, som ikke er naturvidenskabelige, og disse fag kan du også lade påvirke din beslutning. Det skal jo helst være sjovt at gå i gymnasiet ;-)


Skriv et svar til: Hvad for et gymnasium?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.