Fysik

momentum

02. august 2012 af asddsaf (Slettet)

A popcorn kernel at rest in a hot pan bursts into two pieces, with masses 91 mg and 64 mg. The more massive piece moves hori- zontally at 47 cm/s. Describe the motion of the second piece.

det er et spørgsmål under emnet momentum. jeg ved at man her kan antage at momentum er bevaret, men jeg er ikke med på hvorfor man kan antage det. hvornår er momentum bevaret og hvornår er det ikke?

P = konstant (siden vi antog at momentum var bevaret)

m1*v1i+m2*v2i = m1*v1f+m2*v2f

0 = m1*v1f+m2*v2f (da popkorn kernen er i hvile i starten) 

v2f = -66.8 cm/s 

at den endelige hastighed for det andet popkorn er negativ betyder vel at dets bevægelse er modsat det ene popkorn. 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. august 2012 af peter lind

At impulsen er bevaret for et isoleret system følger af lov om aktion og reaktion samt Newtos anden lov.

Vi har nogle partikler med masse mi og hastighed vi og dermed impulsen pi = mi*vi. Partikel i  er påvirket af kræfter fra de andre partikler med kræfterne Kij.

Der gælder så at dpi/dt = ΣKij summeret over j

Lægger man dette udtryk sammen for alle partikler får man

∑dpidt = d(∑pi)/dt = dP/dt = ∑Kij, hvor der til sidste skal summeres over alle i og j. P er den totale impuls af systemet.

På grund af Newtons lov om aktion og reaktion vil kræfterne på højre side gå parvis ud mod hinanden så højre side bliver 0.

 

Der gælder derfor dP/dt = 0 og dermed den totale impuls konstant


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. august 2012 af mathon

 

                       0 = m1·v1 + m2·v2

                       v2 = (m1/m2)·(-v1)

                       v2 = (91/64)·(-0,47 m/s) = -0,6682 m/s = -66,82 cm/s

                       v2 = [-66,82 cm/s;0)

                      

 


Skriv et svar til: momentum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.