Matematik

Trekanter

06. september 2005 af 68640 (Slettet)
Jeg har fået disse 2 opgaver:

I en retvinklet trekant er følgende givet:

opg. 4

Vinkel C=90 grader, vinkel B=37,2 grader, c=16,1 cm

Beregn trekantens areal!
--------------

opg. 5

Vinkel A=36,2 grader, hc=2,83 cm

Beregn vinkel B og siderne a, b og c
--------------
Jeg har siddet hele aftenen i går med dem og kan ikke komme videre... Håber der er en venlig sjæl der vil hjælpe mig...

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2005 af valentine (Slettet)

har du ik lært om cos/sin?

Svar #2
06. september 2005 af 68640 (Slettet)

Jo - men er stadig ved at lære... derfor sidder jeg fast. Har dog forsøgt at lave en løsning, men vil gerne lige tjekke om den nu også er rigtig...
Mangler fx nogle formler for at finde højden i opg. 4 og i opgave 5 er jeg helt lost...

Svar #3
06. september 2005 af 68640 (Slettet)

En god detaljeret fremgangsmåde(trin for trin), med formelhjælp til begge opgaver ville være guld værd...

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2005 af chrisjorg (Slettet)

sin(37,2)=x/16,1 <=> x=sin(37,2)*16,1

Anvend lommeregneren og få svaret på en af siderne, gør det samme på de andre, og anvend dernæst formlen b*h/2

Må smutte i skole

Svar #5
06. september 2005 af 68640 (Slettet)

øhhhhhh....

Svar #6
06. september 2005 af 68640 (Slettet)

Opgave 4 har jeg fundet ud af - nu er det bare opgave 5 jeg mangler lidt hjælp til...

Svar #7
06. september 2005 af 68640 (Slettet)

...Så nu har jeg fået lavet begge to - undskylder for ulejligheden. Der skulle bare lige en tænkepause til...

Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.