Matematik

Frihandel og omfordeling

07. august 2012 af Vindmøllesrp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg sidder med en opgve om integraler, som jeg er gået i stå med.

Jeg har vedhæftet opgaven.

Det eneste jeg ved er at jeg skal finde arealet af de punkter i graferne der hedder A og B. Men jeg er ikk helt klar over hvordan jeg finder intervallerne, så jeg kan bruge arealformlen ved brug af integraler.

Er nogen der gider at hjælpe? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

I den første del af opgaven skal man bestemme funktionen H(x) ud fra de givne oplysninger, hvor H(x) er en aftagende eksponentialfunktion, hvor man kender H(10) og halveringskonstanten.

I den anden del af opgaven bestemmes H(x) ved regression på tabellens data.

Find skæringspunktet i hver del mellem graferne for U(x) og H(x), og beregn så arealerne af de fire områder A, B, C, og D.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. august 2012 af peter lind

Den første opgave: Udbudskurven U(x) er angivet. Find efterspørgselsfunktionen ud fra opllysningerne on at det er en eksponentielfunktion, E(10) = 65,224 euro og halveringskonstanten. Løs derefter ligningerne U(x) = E(x), U(x) = verdensmarkedprisen, V(x) = verdensmarkedsprisen. Lav en figur for at få overblikket.

Den anden er tilsvarende. Efterspørgslen er her givet ved en tabel. Brug regression på de data for at finde E(x) ellers som det foregående.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Til #1

Med H(x) mente jeg efterspørgselsfunktionerne E(x) i de to dele af opgaven.


Svar #4
07. august 2012 af Vindmøllesrp (Slettet)

Tusind tak for svarene :)


Skriv et svar til: Frihandel og omfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.