Fysik

Kombinerede kredsløb serie+parelel i et kredsløb Hjææææælp!!!

10. august 2012 af tjrp (Slettet)

Hej, fik en opgave for idag, til i næste uge, 
omhandlende kombinerede kredsløb..

Jeg sad og brugte en formel jeg troede jeg havde forstået, men det havde jeg i hvertfald ikke svaret var RT=5.5 ohm. og det er forkert ved jeg :)..


Opgaven ser sådan ud:

Nerderstående er en blandet forbindelse af 6 modstande

Den består af følgende modstandsværdier

R1 =33 ohm
R2=100 ohm
R3=39 ohm
R4=270 ohm
R5=33 ohm
R6=10 ohm 

Den påtrykte spænding er 18 volt

Besvar følgende:

U1=      i1=      P2=
U2=      i2=      P4=
U3=      i3=      
U4=      i4=      
U5=      i5=      
U6=      i6=      

U total=
I   total=
R total=
P total=

 

Nogle der evt. kan komme med en formel for hvordan man regner kombinerede kredsløb ud?
og gerne med en forklaring og fremgangs måde.. 
Da jeg gerne vil lære selv hvordan man løser opgaven :)

Vedhæftet fil: fysik.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at ækvivalensmodtanden for to modstande i serie er summen af de to modstande, og at der for to modstande forbundet parallelt gælder, at den reciprokke ækvivalensmodstand er lig med summe af de reciprokke modstande:

Rserie = R1 + R2

1/Rpar = (1/R1) + (1/R2)

Gå tegningen igennem og udskift trinvis to serieforbundne modstande med deres ækvivalente modstand, og udskift tilsvarende to parallelforbundne modstande med deres ækvivalentmodstand. Til sidst ender man med en enkelt modstand, der er kredsens ækvivalentmodstand.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. august 2012 af PeterValberg

Jeg får den samlede modstand i kredsløbet til 103,6 Ω

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
10. august 2012 af tjrp (Slettet)

der er vedhæftet billed af kredsløbet..


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, og det benyttede Peter Valberg til at opstille det færdige udtryk for R i #2.


Skriv et svar til: Kombinerede kredsløb serie+parelel i et kredsløb Hjææææælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.