Matematik

differentiation

12. august 2012 af asddsaf (Slettet)

jeg skal differentiere dette udtryk 3 gange 

f(x) = arccos(2x)+x2+x 

f'(x) = 2/(√1-4x2)+2x+1

er der en smart metode som jeg kan bruge til at komme videre? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2012 af mathon

                           y = cos-1(x)

                           dy/dx = -1/√(1-x2)


Svar #2
12. august 2012 af asddsaf (Slettet)

#1 

det har jeg brugt til at differentiere udtrykket 1 gang, som er angivet i #0, nemlig 

     f'(x) = 2/(√1-4x2)+2x+1

det skal jeg differentiere to gange mere. 

altså f''(x) og f'''(x). 

jeg har spørgsmål til at differentiere 

     f'(x) = 2/(√1-4x2)+2x+1

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2012 af nielsenHTX

#2 mathon påpeger at du ikke har differentieret f '(x) korrekt. det skal være

f '(x) = -2/(√1-4x2)+2x+1

f '(x)=-2*(1-4x2)-1/2+2x+1 som kan differentieres som en normal potensfunktion og en sammensatfunktion.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2012 af mathon

Vedhæftet fil:differentiation_78.doc

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2012 af mathon

korrektion
   se

Vedhæftet fil:differentiation_78.doc

Svar #6
12. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.