Matematik

Bestem f (mærke ) x. Hjælp!!!

14. august 2012 af måske45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=x^3 + √x

Bestem f ` (x) 

Kan ikke huske hvordan man gør.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Differentier funktionen f(x) . f '(x) er differentialkvotienten af funktionen f(x) . Slå op i bogen, hvis det ligger så langt væk.


Svar #2
14. august 2012 af måske45 (Slettet)

kan det passe det bliver f``(x)= 3+ 1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. Benyt den generelle formel (xn)' = n·xn-1 , sammen med reglen for differentiation af en sum af to funktioner.

Benyt skrivemåden f '(x) for den afledede. f ''(x) er den anden afledede af f(x), som ikke indgår i spørgsmålet.


Svar #4
14. august 2012 af måske45 (Slettet)

Forstår det ikke helt, burde f(x)= x^3 ikke bare være f `(x)= 3 ligesom fx (4x^2) vil være f `(x) 8. ?? det er √x der driller?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er helt galt. For funktionen f(x) = x3 er n = 3 (formlen i #3), så man får f '(x) = 3·x3-1 = 3·x2 . Bemærk, at x3 ikke er det samme som 3·x .

Tilsvarende er den afledede af f(x) = 4·x2 da f '(x) = 8x .

For funktionen g(x) = √x benyttes, at √x = x1/2


Svar #6
14. august 2012 af måske45 (Slettet)

okay tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen g(x) = √x differentieres som bekendt også ved hjælp af formlen i #3, idet vi har

(√x)' = (x1/2)' = (1/2)·x(1/2)-1 = (1/2)·x-1/2 = 1 / (2·√x)


Skriv et svar til: Bestem f (mærke ) x. Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.