Fysik
bølgelængder.
06. september 2005 af
MiaM (Slettet)
Halli Halløj.! :S Sidder og er ENDELIG kommet til fysikken.. Meen denne opgave er VIRKELIG underlig/svær. synes jeg.
Håber virkelig at der er en hjælpsom en, som gider at hjælpe lidt / komme med et par formler. eller andre gode råd ;)
opgavens ordlyd er følgende: hvidt lys sendes gennem et gitter med 600 streger pr. mm. Spektret ses på en skærm i afstanden 2 m fra gitteret. Den grønne del af 1. ordens spektret befinder sig i afstanden fra 61,5 cm til 74 cm fra lyspletten 0. order.
Hvilken Bølgelængder indeholder det grønne lys?
altså er RET lost. man skel vel bruge gitterligningen d*sin(P)/n = lambda.. ?
Får den til at se sådan ud 1,67*10^-6*sin(0,125)/ 1 = 3,64*10^-9
Synes ikke det lyder sandsyneligt :S:S
Håber virkelig at der er en hjælpsom en, som gider at hjælpe lidt / komme med et par formler. eller andre gode råd ;)
opgavens ordlyd er følgende: hvidt lys sendes gennem et gitter med 600 streger pr. mm. Spektret ses på en skærm i afstanden 2 m fra gitteret. Den grønne del af 1. ordens spektret befinder sig i afstanden fra 61,5 cm til 74 cm fra lyspletten 0. order.
Hvilken Bølgelængder indeholder det grønne lys?
altså er RET lost. man skel vel bruge gitterligningen d*sin(P)/n = lambda.. ?
Får den til at se sådan ud 1,67*10^-6*sin(0,125)/ 1 = 3,64*10^-9
Synes ikke det lyder sandsyneligt :S:S
Svar #3
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
Brug gitterligningen til at finde bølgelængderne svarende til de to afbøjningsgrænser 61,5cm og 74cm . Det er grænserne for det område af spektret, hvor lyset opfattes som grønt.
Skriv et svar til: bølgelængder.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
