Matematik

Statistik - Hjælp

16. august 2012 af Mimi933 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp til denne opgave:

Vi kaster en mønt 50 gange. Vi noterer udfaldene fordeler sig med 33 plat og 17 krone.

Undersøg om man med et signifikansniveau på 5% må accepterer eller forkaste hypotesen.

Mønten er symmetrisk.

Jeg forstår overhovedet ikke hvordan jeg skal regne den ud.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2012 af peter lind

Det er en binomialfordeling med n=50 Du skal teste om p=½.


Svar #2
16. august 2012 af Mimi933 (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt, hvordan tester jeg om p= 1/2 ? :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2012 af peter lind

Slå  P(X≤17)  op. Hvis resultatet er mindre end 0,05 forkastes hypotesen


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2012 af Andreww (Slettet)

#3

Ved P(X≤17) finder du vel kun sandsynligheden for at enten plat eller krone fremkommer 17 eller flere gange ud af 50 ?

Corret me if im wrong, - men jeg tænker at bruge χ2 test (GOF):

obs = {33,17}
forv= {25,25}

Qværdi = 5.12
Df         = 1
p-value = 0.023652

Altså kan hypotesen forkastes.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. august 2012 af peter lind

Ved P(X≤17) finder jeg sandsynligheden for at få 17 eller mindre ikke mere

χ2 test forudsætter at det er en bagvedliggende normalfordeling man tester i. Ved tilstrækkelig mange forsøg vil binomialfordelingen ganske vist tilnærme sig en normalfordeling; men jeg kan bare ikke se nogen grund til at bruge den, når der findes en eksakt test, som oven i købet er nemmere at udføre. Den giver iøvrigt 0,0164 så også her vil hypotesen blive forkastet


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2012 af Andreww (Slettet)

#5

Tak.


Skriv et svar til: Statistik - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.