Fysik

roterende bevægelse

18. august 2012 af asddsaf (Slettet)

er der nogle der kan forklare hvorfor man bruger nogle andre begreber og regneregler, når man regner på bevægelse af objekter, der roterer? 

hvorfor kan man ikke bruge de regneregler man allerede kender? 

fx

w = w0 + a t 

i stedet for 

v = v0 + a t 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2012 af peter lind

En formel som v = v0+a*t er udledt for og gælder kun for jævnt voksende retlinet bevægelse. Den gælder derfor ikke for en roterende bevægelse eller for den sags skyld en harmonisk svingende bevægelse eller et pendul


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2012 af hesch (Slettet)

Du kan skrive:

v = v0 + ( dv/dt ) * t

Man har så valgt at kalde dv/dt for a, og så står der:

v = v0 + a * t

Du kan også skrive:

w = w0 + ( dw/dt ) * t

Hvis du vælger at kalde dw/dt for a, så står der:

w = w0 + a * t

Så analogien er bestemt tilstede på dette punkt. Ved roterende bevægelser anvender man trigonometriske funktioner, da det letter beregninger her, hvorimod det ikke på samme måde giver mening at anvende disse funktioner ifm. en lineær bevægelse og lineær acceleration.

Jeg ved ikke lige, om det var en god forklaring   :)


Svar #3
18. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Tak for forklaring


Skriv et svar til: roterende bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.