Fransk

krydsprodukt

18. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Jeg har svært ved at forstå resultat af et forholdvis enkelt spørgsmål 

Vedhæftet er både spg og svar. 

Krydsprodukt af (3i+j) x 12i N*m = -12k N*m 

En der kan hjælpe med mellem regningen? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. august 2012 af SuneChr

Hvor kommer fransk ind i billedet?

Mener du ikke fysik?

Basisvektorer, i j k ?    Nm = J ?


Svar #2
18. august 2012 af asddsaf (Slettet)

hov, det var mening det skal høre under Fysik 

men jeg vedhæfter spørgsmålet, så er det nemmere at forstå. 

det er i første omgang a) jeg ikke forstår. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. august 2012 af peter lind

Der gælder   (3i+ji = 3i×l + j×i = 0 -k


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. august 2012 af SuneChr

Krydsproduktet af de to vektorer i xy planen findes v.h.a. krydsproduktalgoritmen

(3 ; 1 ; 0) X (12 ; 0 ; 0)  =  (0 ; 0 ; - 12)  som ses at ligge 12 basisenheder ned ad z aksen.


Svar #5
18. august 2012 af asddsaf (Slettet)

jeg er ikke med på hvorfor resultatet bliver (0; 0; -12) 

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. august 2012 af peter lind

Krydsproduktet mellem 2 parallelle vektorer er 0 så i×i = 0. Endvidere gælder j×i = -i×j = -k hvilket er nogle regler man bør kende


Svar #7
18. august 2012 af asddsaf (Slettet)

(3 ; 1 ; 0) X (12 ; 0 ; 0)  =  (0 ; 0 ; - 12)

kan du skrive mellemregningen til? 

for jeg er stadig ikke med. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. august 2012 af SuneChr

Regnereglerne for vektorer med koordinater, også krydsprodukt, findes i en formelsamling for A niveau.

I opgaven her er den letteste løsning ved betragtninger som # 3 og 6.


Svar #9
18. august 2012 af asddsaf (Slettet)

jeg har ikke det kompendium længere, det pinlige er at jeg går på Uni. og på det kompendium står der ikke noget om det - tror det er underforstået at man kan det når man går der. 


Brugbart svar (1)

Svar #11
18. august 2012 af SuneChr

# 9  Ja, det er underforstået. Se # 6.

Væn dig til også selv at slå op og undersøge. Der er masser af muligheder. Der er ingen grund til, gentagne gange, at skulle skrive lange algoritmer, som man selv kunne have undersøgt. Se f.eks. her

http://da.wikipedia.org/wiki/Vektor_%28geometri%29


Svar #12
18. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Tak for det


Brugbart svar (2)

Svar #13
18. august 2012 af peter lind

Du kan hente nogle gratis formelsamlinger på http://ventus.dk


Skriv et svar til: krydsprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.