Matematik

Polynomier - mundtlig eksamen

19. august 2012 af SLmath (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal op i mundtlig matematik på B-niveau, og jeg har brug for lidt hjælp til dette spørgsmål:

"Gør rede for andengradspolynomiets graf og rødder, herunder sammenhængen mellem diskriminanten d og antallet af rødder i polynomiet."

Jeg er i tvivl om, hvordan jeg helt præcist skal gribe dette an? Kan I hjælpe mig? På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2012 af peter lind

Start med at fortælle om hvad et andetgrads polynomiet og om grafen, herunder betydningen af a

Bestem dernæst rødderne og angiv hvad de betyder grafisk. Til slut angiv hvordan toppunktet kan findes.


Svar #2
19. august 2012 af SLmath (Slettet)

Tak, men jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal forklare "sammenhængen mellem diskriminanten d og antallet af rødder i polynomiet". Er der nogen, som kan forklare/uddybe dette for mig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2012 af peter lind

d>0    2 rødder

d=0    en rod nogle gange kaldet en dobbeltrod

d<0    ingen rødder


Svar #4
19. august 2012 af SLmath (Slettet)

Hvad menes der med faktorisering og hvordan kan et andengradspolynomium faktoriseres?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2012 af Whatif (Slettet)

ax2+bx+c=0 kan faktoriseres hvis det kan omskrives til d*(x+e)*(x+f)=0 ... ex. kan x2+2x+1=0 omskrives(faktoriseres) til (x+1)*(x+1)=0


Svar #6
22. august 2012 af SLmath (Slettet)

Ok, nu har jeg prøvet at lave en faktoropløsning:

f(x) = -3x^2 + 12x - 12 har jeg faktoriseret til -3 (x-2)^2.

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2012 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Polynomier - mundtlig eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.