Matematik

Skæringspunkter.

22. august 2012 af Skoleelev2012 (Slettet)

Heeeej.

 

Jeg har fået en matematik opgave som jeg ikke forstår. Jeg håber virkelig at i kan hjælpe mig, for jeg har virkelig brug for hjælp.

Jeg skal tegne et kordinatsystem, jeg kan godt tegne et kordinatsystem, og jeg kan godt insætte punkterne.

Her er de opgaver jeg ikke forstår:::::

 

1. y = -x - 2 og y = -2x -2

2. y = x + 2 og y = x + 8

 

Jeg har virkelig brug for for hjælp!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

1. Indtegn graferne for de to lineære funktioner y = -x - 2 og y = -2x -2 , og aflæs koordinaterne til grafernes skæringspunkt.

I 2. vil du se, at de to linier ikke skærer hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2012 af mathon

 

                   1.             y = -x - 2          og         y = -2x -2

                 skæringspunkter har bl.a. samme y-koordinat
hvorfor
der skal gælde
                                  -x - 2 = -2x - 2

når du har beregnet skæringspunktets x-koordinat
indsætter du denne i
                      
               enten      
                           y = -x - 2 
               enten
                           y = -2x - 2
                                                       for at beregne skæringspunktets y-koordinat

    de beregnede skæringskoordinater skal passe med din tegning ( hvor de rette linjer skæres )

 

du har sikkert lært om hældningstallet a
                                 i
                                          y = a·x + b

og ved hvad det betyder, når hældningstallet er ens for to rette linjer

                   når b er forskellig
          og
                   når b også er ens
     


Svar #3
22. august 2012 af Skoleelev2012 (Slettet)

Tak for hjælpen. Men hvad står x for??????

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2012 af mathon

               
eller skrevet

                                  -xo - 2 = -2xo - 2             hvor xo er skæringspunktets 1. koordinat


Skriv et svar til: Skæringspunkter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.