Matematik
mat: har jeg isoleret hvis..
07. september 2005 af
mavse (Slettet)
Heeeeeej!!
i en opgave står der at jeg skal isolere x
og det har jeg så gjort -->
V: (1/3 * h) = x^2
har jeg så isoleret, selvom det giver x^2?
eller skal jeg gøre sådan -->
V: (1/3 * h) = x * x
V: (1/3 * h) / x = x * x / x
V: (1/3 * h) / x = x
?????????????
i en opgave står der at jeg skal isolere x
og det har jeg så gjort -->
V: (1/3 * h) = x^2
har jeg så isoleret, selvom det giver x^2?
eller skal jeg gøre sådan -->
V: (1/3 * h) = x * x
V: (1/3 * h) / x = x * x / x
V: (1/3 * h) / x = x
?????????????
Svar #1
07. september 2005 af Epsilon (Slettet)
Hvis du er i færd med at isolere siden x i den kvadratiske grundflade af en regulær pyramide, og h henholdsvis V betegner pyramidens højde hhv. volumen (rumfang), så er formlen i stedet:
V = 1/3*h*x^2
og x isoleres da ved at multiplicere med 3, dividere med h og dernæst tage kvadratroden på begge sider (x er strengt positiv i den givne sammenhæng!). Derved udledes, at
x = sqrt(3V/h)
//Epsilon
V = 1/3*h*x^2
og x isoleres da ved at multiplicere med 3, dividere med h og dernæst tage kvadratroden på begge sider (x er strengt positiv i den givne sammenhæng!). Derved udledes, at
x = sqrt(3V/h)
//Epsilon
Skriv et svar til: mat: har jeg isoleret hvis..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
