Matematik

Rotation af trekant i koordinatsystem (hjælp).

23. august 2012 af Rasmus096 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har en trekant som er tegnet i et koordinatsystem og skal rotere den 90 grader. Trekanten er ikke retvinklet. Min lærer har ikke vist mig hvordan man gør, så kan i give mig nogle gode forslag?

Tak for jeres tid.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2012 af mathon

  

                    ...det kommer jo an på rotationspunktet


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2012 af SuneChr

# 0

Skal koordinatsystemet drejes 90o mod uret, vil A = (a1 ; a2) ,  B = (b1 ; b2)  og  C = (c1 ; c2) komme til at ligge i henholdsvis

(- a2 ; a1) ,  (- b2 ; b1)  og  (- c2 ; c1)


Svar #3
23. august 2012 af Rasmus096 (Slettet)

Ja rotationen skal gøres med uret. (=


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2012 af SuneChr

Drejes 90o med uret er de nye punkter henholdsvis

(a2 ; - a1) ,  (b2 ; - b1)  og  (c2 ; - c1)


Svar #5
23. august 2012 af Rasmus096 (Slettet)

Du giver mig en betegnelse, men ikke en forklaring.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2012 af FætterGlad (Slettet)

#5

 

Hvis et af trekantens hjørner f.eks. ligger i punktet (3;2) så bliver det nye punkt efter rotation med uret (2;-3)

 

(a1 ; a2) = (3;2)

(a2 ; - a1) = (2;-3)

 


Brugbart svar (2)

Svar #7
23. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Alternativt kan man jo rotere koordinatsystemets akser 90º den modsatte vej og så blot aflæse trekantens koordinatsæt i det nye koordinatsystem. Det hele forudsætter, at der roteres omkring koordinatsystemets begyndelsespunkt.


Svar #8
23. august 2012 af Rasmus096 (Slettet)

Ah, godt tænkt.

Tak.


Skriv et svar til: Rotation af trekant i koordinatsystem (hjælp).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.