Matematik

Hjææælp!

24. august 2012 af LouiseBrammer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude jeg håber i kan hjælp mig med følgende opgave :) jeg er helt lost!

Opgave 8: Tabellen viser udviklingen i antallet af unge, der har problemer med at betale deres SUgæld.

År:                                                                2005      2006     2007    2008   2009    2010
Antal unge med SUgældsproblemer: 43.000 45.900 48.700 51.600 54.700 57.800

Det oplyses, at antallet f (x) af unge med SU-gældsproblemer med god tilnærmelse kan
beskrives ved funktionen
f (x) = b* ax ,
hvor x er antal år efter 2005.

a) Bestem tallet a.
b) Bestem fordoblingstiden, og forklar betydningen af dette tal.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2012 af Andreww (Slettet)

a) Lav eksponentiel regression på dit CAS-værktøj

b) T1/2 = ln(2) / ln(a) = log(2) / log(a)


Svar #2
25. august 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Hvad har logaritmer med det at gøre????


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Logaritmerne kommer ind, når man skal bestemme fordoblingstiden T2 (ikke T1/2) , efter formlen i #1.


Svar #4
25. august 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Nåå tak, jeg prøver lige


Svar #5
26. august 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Forstår ikke b.. Hvad skal jeg helt præcist gøre? Hvilke tal skal jeg indsætte osv?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2012 af Andreww (Slettet)

Der findes en formel (som kan udledes) til at beregne fordoblingskonstanten, hvilken man ofte betegner med T2   (bemærk, jeg fik skrevet T1/2 tidligere, - beklager!)

T2log(2)/log(a)   -  Når du har fundet forskriften for funktionen, så indsætter du i T2 som

Når du så indsætter værdien af T2 i forskriften, så bliver funktionen fordoblet. f(T2) = b . aT2 = b . 2

 


Svar #7
26. august 2012 af LouiseBrammer (Slettet)

Kan se probelemet er at jeg ikke har fundet a endnu da mit cas ikke vil komme op og køre.. såå


Skriv et svar til: Hjææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.