Matematik

Faktorisering af polynomier

24. august 2012 af crelle14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa :)

jeg sidder med en matematik aflevering hvor jeg skal faktorisere disse to polynomier:

 

f(x) = 3 x^2 + 6x - 24

g(x) = x^2 - 4

Er helt på bar bund, nogen der kan hjælpe lidt her? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2012 af Andreww (Slettet)

Et 2.gradspolynomie kan faktoriseres som følgende:

a(x-r1) (x-r2)    hvor r1 og r2 er rødder i polynomiet. Du skal altså løse ligningen 3 x^2 + 6x - 24 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2012 af peter lind

Find rødderne i polynomierne. Er rødderne i polynomiet r1 og r2 kan polynomiet skrives som a(x-r1)(x-r2), hvor a er koefficienten til x2 I den sidste kan du også anvende reglen om produktet af summen af 2 tal gange de samme 2 tals differens


Svar #3
24. august 2012 af crelle14 (Slettet)

jeg takker mange gange for hjælpen :)


Skriv et svar til: Faktorisering af polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.