Matematik

Matematik b, maj 2012 opgave 7c

26. august 2012 af Woodbrook (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej ^^

Jeg sidder med en opgave som jeg ikke kan finde ud af:

perioden 1999-2009.
År       1999            2000      2001     2002          2003       2004    2005     2006      2007      2008    2009
Udgift
mia. $ 1,44            1,56       1,64       1,82            2,04       2,17      2,43       2,62      2,85       3,30      3,49

jeg har regnet funtionen ud som er y=1,41•1,095, og fordoblingskonstanten er 7,64.

Den allersidste opgave er:

"Den faktiske årlige udgift var 2,61 mia. $ i 2010. Hvor mange procent er modellens værdi større end den faktiske årlige udgift?"

-jeg er fuldkommen blank, jeg har ingen ide om hvordan man regner den ud 

Håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2012 af navn1994 (Slettet)

W/salam.

Du kunne lave en søgning, der er 2 andre indlæg med denne opgave. 


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. august 2012 af Andreww (Slettet)

{ [ y(10) / 2.61 ] - 1 } . 100

Jeg antager at forskriften er y = 1,41 . 1,095x


Svar #3
26. august 2012 af Woodbrook (Slettet)

Ja forskriften er y=1,41•1,095x ... det jeg eneste jeg dog ikke forstår er hvorfor minus med 1??


Svar #4
26. august 2012 af Woodbrook (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2012 af Andreww (Slettet)

Når du trækker 1 fra, så får du vækstraten som ofte benævnes med r.

(1+r) = Fremskrivningsfaktor


Svar #6
26. august 2012 af Woodbrook (Slettet)

Ahhhhh nu forstår jeg tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Matematik b, maj 2012 opgave 7c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.