Matematik

Andengradsligning

28. august 2012 af hallomedmig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa :)
Jeg har en opgave, som jeg er lidt usikker på

Bestem b så andengradsligningen 0=5x2+bx+2 har netop en løsning.

Jeg ved, at når der er en løsning er d=0
b2-4ac=0

Skal jeg så ikke sige:
x2-4*5*2=0
x2-40=0
og skal jeg så tage kvaratroden af de -40, for at få x alene?

Håber der er nogen som ´kan og gider hjælpe. Er først ved at lære om det :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2012 af mathon

Jeg skal så sige:
                            

   b2- 4*5*2=0
   b2 - 40 = 0
         
   b2 = 40

                                 
 


Svar #2
28. august 2012 af hallomedmig (Slettet)

og så bare kvadratroden af de 40? altså for at få 2 væk?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2012 af DrNielsen

ja, men såfremt du ikke må bruge hjælpemidler er dette et fornuftigt resultat :)


Svar #4
28. august 2012 af hallomedmig (Slettet)

okay, mange tak :)
Jeg har en anden en, hvor jeg skal bestem c, så andengradsligningen
3x2+6x+c=0 så da der er en løsning, så d=0. Passer dette så:

b2-4ac=0
62-4*3*c=0
36-12*c=0
24*c=0

og dividerer man så?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2012 af exatb

36 - 12c = 0

12c = 36

c = 3


Svar #6
28. august 2012 af hallomedmig (Slettet)

skal der ikke være nogle minusser foran 12 og 36? :)
-12c=-36
c=3
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2012 af mathon

                            b2 - 4ac=0
                            36 - 4*3*c = 0
                            36 -12*c = 0
                            12c = 36

                             c = 3

                       

                           

 


Svar #8
28. august 2012 af hallomedmig (Slettet)

mange tak til alle jer, som ville hjælpe mig :-)

måske jeg vender tilbage med noget nyt ;-)

endnu engang tak


Svar #9
28. august 2012 af hallomedmig (Slettet)

jeg har faktsik en allerede nu.
Bestem a så tallet 3 er løsningen til andengradsligningen 0=ax2+4x-5

hvordan laver man lige den?


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2012 af exatb


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. august 2012 af mathon

 

                                a·32 + 4·3 - 5 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. august 2012 af exatb


Svar #13
28. august 2012 af hallomedmig (Slettet)

3a2+12-5=0?
122-4*3-5=0? er det sådan???


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. august 2012 af mathon

 

                                9a + 12 - 5 = 0

                                9a + 7 = 0

                                9a = -7

                                a = -(7/9)


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.