Fysik

Parrallel

28. august 2012 af Rasmuslarsenjylland (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

 

Nogen der kan fortælle hvad er hhv. parallel og serie modstande af den vedlagte billede?

 

På forhånd tak :D

Vedhæftet fil: Unavngivet3.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2012 af Andreww (Slettet)

#0

Står det ikke i din bog ? I så fald, hvad er du i tvivl om ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2012 af mathon

      de to parallelkredse har erstatningsmodstanden

                    (2r)·(8r) / ((2r) + (8r)) = 1,6r


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2012 af mathon

hvorefter du har en serieforbindelse
med modstandene

                    1r + 1,6r + 1,6r + 1r = 5,2r

hvor "produkt over sum"-reglen er anvendt

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2012 af hesch (Slettet)

De 3 modstande længst til højre sidder i serie. Beregn erstatningsmodstand, Ra.

Ra sidder så parallelt med nummer 4 modstand fra højre. Beregn erstatningsmodstand, Rb.

Rb sidder så i serie med nummer 5 og 6 fra højre, osv.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2012 af hesch (Slettet)

#4:  PS:

Antag blot, ar r = 1Ω, og indsæt 1Ω = r, når du har resultat, så er du fri for at skrive alle disse "r"-er undervejs.

En anden tilgang til beregning af erstatningsmodstanden er, at sætte en tænkt spænding på kredsløbet, og beregne strømmen gennem kredsløbet. Hvorefter erstatningsmodstand = U/I. Det er ofte nemmere.


Svar #6
28. august 2012 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Tak for hjælpen til jer alle :D

 

Og jo selvfølgelig står der noget om serie og parrallel kredsløber i min fysikbog - har bare ikke set den her opstilling før, så jeg kom i tvivl om hvad der var hvad :P


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2012 af hesch (Slettet)

#4:  Så jeg finder:

Rb1 = 2

Rb2 = 2

Så resultatet bliver:  1 + 2 + 1 = 4r


Svar #8
28. august 2012 af Rasmuslarsenjylland (Slettet)

Er kommet frem til resultatet :D - endnu engang mange tak til jer alle :D


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2012 af mathon

rettelse af medregning af modstand to gange

            1r + 1,6r + 6r + 1r = 9,6r


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2012 af hesch (Slettet)

Alene modstanden gennem de 3 modstande længst til venstre udgør i serie 5r. Herudover udgør de 6 modstande til højre en "parallelmodstand". Hvordan kan du så få resultatet 9,6r til det samlede netværk ??


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. august 2012 af hesch (Slettet)

#10: Det jeg mener er, at hvis vi har to parallelmodstande, R1 og R2, så må det gælde om erstatningsmodstanden Re, at Re <= R1 og Re <= R2, medmindre R1 eller R2 er negativ.

Eller hvad ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. august 2012 af mathon

jeg har erkendt  fejlen
 

                                            Rerstat = 4r


Skriv et svar til: Parrallel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.