Matematik

find x og y når det oplyses at x/y=3/2 og når x+3y=27

28. august 2012 af christianneergaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan forklare mig hvad jeg skal gøre ? 

 

når jeg skal finde x og y  ved x/y=3/2 og når x+3y=27?? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2012 af WHiP (Slettet)

To ligninger med 2 ubekendte. Isolér den ene variable i den ene ligning og indsæt den i den anden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2012 af SuneChr

Første ligning kan omskrives til   2x = 3y .   Indsæt 2x i den anden ligning hvor der står 3y.


Skriv et svar til: find x og y når det oplyses at x/y=3/2 og når x+3y=27

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.