Matematik

f er voksnede i 1;4

28. august 2012 af xAmaliej (Slettet)

Hej derude. Jeg har lige vedhæftet et billede.

Der står gør rede for f er voksende i intervallet 1;4

Jeg ved godt hvad der gælder for at funktionen skal være voksende.

Derudover står der at det oplyses f(1) = 2

 

Hvordan finder jeg så ud af om f'(x) er større end mindre end nul?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen f(x) er voksende i intervallet [1;4] , fordi dens afledede f '(x) er > 0 i hele dette interval.

Oplysningen om at f(1) = 2 skal sikkert bruges i et senere spørgsmål.


Svar #2
28. august 2012 af xAmaliej (Slettet)

Men hvordan gør jeg rede for det? :-) 

 

Skal jeg bare sige således; 

Hvis f'(x) > 0 for alle x  i intervallet 1;4 er f voksende i dette interval. 
 

Skal jeg slet ikke sige andet? 


Svar #3
28. august 2012 af xAmaliej (Slettet)

Derudover skal jeg bestemme en ligning for  tangenten til grafen for  f i punktet P(1,f(1))

Jeg ved godt hvordan man gør det, men har bare ikke en forskrift jo? 
Er det her f(1) = 2 kommer ind i billedet? Hvordan gør jeg så lige det - med af få en forskrift så jeg kan regne tangentligningen ud :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man aflæser af den vedlagte graf, at f '(x) > 0 for alle x i intervallet [1;4] . Derfor er funktionen f(x) voksende i hele dette interval.


Svar #5
28. august 2012 af xAmaliej (Slettet)

Okay tak for det :-) 

 

kan du hjælpe mig med det næste også? Det med at bestemme en lignign for tangeten til grafen.

Jeg ved godt hvordan man gør, har bare ikke hele funktionen jo.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man aflæser af grafen, at f '(1) = 5 og det er oplyst at f(1) = 2.  Indsæt dette i tangentligningen

      y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. august 2012 af peter lind

tangentligningen er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0) hvor x0 i din opgave er 1, så ja det er her du skal bruge oplysningen at f(1) = 2


Svar #8
28. august 2012 af xAmaliej (Slettet)

Når på den måde :-) 

er det rigtigt det her :

 

y = f'(5) ' (x-1) + f(2) 

 

og så skal jeg selvfølgelig nok selv regne videre på det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er ikke rigtigt. Du roder rundt mellem x- og y-værdier. Ligningen med x0 = 1 er

y = f '(1) · (x - 1) + f(1) ,

og så skal du benytte, at f '(1) = 5 og f(1) = 2, indsætte disse værdier og reducere.


Svar #10
28. august 2012 af xAmaliej (Slettet)

Okay jeg er slet ikke med ... :( 


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvad er det, du ikke forstår?

I stedet for f '(1) skriver man 5, og i stedet for f(1) skriver man 2, fordi grafen viser, at f '(1) = 5, og det er oplyst at f(1) = 2. Tangentlignignen bliver derfor

y = 5 · (x - 1) + 2 = 5x -3


Svar #12
28. august 2012 af xAmaliej (Slettet)

Tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: f er voksnede i 1;4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.