Fysik
begyndelsesfart
08. september 2005 af
Webby (Slettet)
hjælp tak!
En frø kan hoppe en vandret distance på 0.80 meter, hvis afsætsvinklen er 45 grader.
hvilken begyndelsesfart er nødvendig til det?
vi er gået i stå, fordi vi mangler tiden, men det burde kunne løses uden sååh?!?
En frø kan hoppe en vandret distance på 0.80 meter, hvis afsætsvinklen er 45 grader.
hvilken begyndelsesfart er nødvendig til det?
vi er gået i stå, fordi vi mangler tiden, men det burde kunne løses uden sååh?!?
Svar #1
08. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Antag, at frøen starter i en højde h over landingspunktet, så skal du løse ligningen
y = -g/[2(v_0)^2*cos(theta)^2]*x^2 + tan(theta)*x = -h
med hensyn til v_0, hvor theta er elevationsvinklen. Ovenstående formel for en projektilbane, står formodentlig i din fysikbog. Jeg har ikke tid til at give dig mellemregningerne, men svaret bliver
v_0 = x*[g*sec(theta)/(2h*cos(theta)+2x*sin(theta))]^(1/2),
eftersom frøen hopper i positiv retning -- definer altså et passende koordinatsystem, således at dette er opfyldt.
y = -g/[2(v_0)^2*cos(theta)^2]*x^2 + tan(theta)*x = -h
med hensyn til v_0, hvor theta er elevationsvinklen. Ovenstående formel for en projektilbane, står formodentlig i din fysikbog. Jeg har ikke tid til at give dig mellemregningerne, men svaret bliver
v_0 = x*[g*sec(theta)/(2h*cos(theta)+2x*sin(theta))]^(1/2),
eftersom frøen hopper i positiv retning -- definer altså et passende koordinatsystem, således at dette er opfyldt.
Svar #2
08. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
I dit tilfælde er h sikkert lig med 0, hvilket forenkler udtrykke for v_0 betragteligt:
v_0 = [xg/sin(2*theta)]^(1/2),
hvor jeg har brugt, at
sin(2*theta) = 2*sin(theta)*cos(theta).
v_0 = [xg/sin(2*theta)]^(1/2),
hvor jeg har brugt, at
sin(2*theta) = 2*sin(theta)*cos(theta).
Svar #3
08. september 2005 af Darwin (Slettet)
#0
Det der reelt er tale om er to ligninger med to ubekendte:
x=v(h)*t
y=v(v)*t-0,5*g*t
x=0,80m, y=0m, ø=45, g=9,81m/s/s, v=?, t=?
Det der reelt er tale om er to ligninger med to ubekendte:
x=v(h)*t
y=v(v)*t-0,5*g*t
x=0,80m, y=0m, ø=45, g=9,81m/s/s, v=?, t=?
Skriv et svar til: begyndelsesfart
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
