Matematik

en enkelt opgave

29. august 2012 af Niels18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

i afstanden 25 m fra en lodret endevæg på en bygning måles vinklen mellem vandret og sigtelinjen til toppen af bygningen til 31 C grader

- Hvor høj er bygningen?

har ingen ide om hvordan jeg skal lave denne opgave.

tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2012 af SuneChr

Vi har,   idet  (400 C)o  =  360o

   tan (31·360/400)o =  højden af bygningen / 25    ⇒   højden af bygningen  =  25·tan (31·360/400)o


Svar #2
29. august 2012 af Niels18 (Slettet)

Hvordan ved du at det er tangens du skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2012 af SuneChr

Da man må formode, at endevæggen i bygningen står vinkelret på gulvet, har vi en retvinklet trekant med kateterne (afstand fra sigtepunktet til endevæggen) og (endevæggen). Tangens til en vinkel = modstående side / hosliggende side.

Jeg går ud fra, at du med (31 C) grader mener 31 gon, som netop er (31·360/400)


Skriv et svar til: en enkelt opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.