Kemi

Puffer

30. august 2012 af nicolaskm (Slettet) - Niveau: B-niveau

HJÆLP!!!!!!

En lille kemiopgave som jeg bare ikke kan finde ud af

En 250mL puffer, der er 0,050M med hensyn til NH4+ og 0,150M med hensyn til NHfremstilles ud fra 1,0 M NaOH (aq) og NH4Cl (s)

Håber i vil hjælpe


Svar #1
30. august 2012 af nicolaskm (Slettet)

Pleas hjælp!!!

EN ELLER ANDEN 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2012 af mathon

      M(NH4Cl) = sum({1,4,1}*{14.007,1.008,35.453}) g/mol = 53,492 g/mol 

   de 250 mL skal indeholde

                             NH4+                                                       NH3
      (0,250 L)·(0,050 mol/L) = 0,0125 mol             (0,250 L)·(0,150 mol/L) = 0,0375 mol

 

   al N skal fremstilles ud fra NH4Cl (s)
   hvorfor der skal begyndes med
                                                     (0,0125 mol) + (0,0375 mol) = 0,0500 mol NH4Cl (s)
 
dvs
            m(
NH4Cl (s)) = (0,0500 mol) · (53,492 g/mol) = 2,6746 g

            de 2,6746 g NH4Cl (s) opløses i ca 50 mL demivand i en 250 mL målekolbe
            der tilsættes 1 M NaOH
            så
                   V·(1,00 mol L) = 0,0375 mol 

                   V = (0,0375 mol) / ((1,00 mol L) = 0,0375 L = 37,5 mL 1 M NaOH

            dvs der tilsættes 37,5 mL 1 M NaOH under magnetomrøring

            der tilsættes demivand til mærket.


Svar #3
30. august 2012 af nicolaskm (Slettet)

tusind tak mathon

du har reddet min dag :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2012 af mathon


    pufferens

                      pH = pKs + log(nb/ns) = 9,25 + log(0,0375/0,0125) = 9,25 + log(3) = 9,7


Skriv et svar til: Puffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.