Matematik

Vektorregning

31. august 2012 af Solvejens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen, der kan hjælpe mig med en formel til opgaven:    [ a?- d? ]

a? = (2;3)

d? = (2;(-1))

(Pilene skal være over bogstaverne).

 


Svar #1
31. august 2012 af Solvejens (Slettet)

? er en pil... håber, I forstår.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2012 af mathon

 

                         a = [2,3]           d = [2,-1]

                         a - d = [2-2,3-(-1)] = [0,4]

                         |a - d| = √(02+42) = 4


Svar #3
31. august 2012 af Solvejens (Slettet)

#2

Hvad er det for en formel du bruger?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man adderer to vektorer ved at addere koordinaterne for sig.

Man finder længden af en vektor a = [a1 , a2] ved at benytte Pythagoras:

      |a| = √( a12 + a22 )


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.