Matematik

HELP!! Vektorregning (Længde af vektor).

31. august 2012 af Johan193 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder med en opgave som ikke giver nogen mening, jeg får et urealistisk tal (kvadratrod negativ)

(-> = vektorpil)

Der er givet to vektorer a-> = (-2 3) og b -> = (3 -1)

Udregn længden af vektoren -3(-a-> + 2b->).

Har gjort det som følgende:

-3(-a+2b) = 3a-6b = √(3a1+3a2)2  -√((6b1)2+(6b2)2) = √((3·(-2)2+(3·3)2  -√((6·3)2+(6·-1)2) = √(36+81) - √(324+36) = - 97.18.

Dette er klart forkert, resultatet skulle blive 28.3, men kan ikke se hvor jeg failer.

På forhånd tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2012 af SuneChr

a = (- 2 ; 3)      b = (3 ; - 1)   og dermed

- a = (2 ; - 3)   og   2b = (6 ; - 2)

Vi har da     (- 3)·(8 ; - 5) = (- 24 ; 15)

Hvad er længden af denne vektor?


Svar #2
31. august 2012 af Johan193 (Slettet)

Hvor får du (- 3)·(8 ; - 5) fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2012 af nielsenHTX

#2 svar 1 udregner det inde i parentesen først


Svar #4
31. august 2012 af Johan193 (Slettet)

Ok takker, prøver at regne den igen, ellers springer jeg den over og kommer tilbage til den til sidst.

Tak igen.


Svar #5
31. august 2012 af Johan193 (Slettet)

Får (med punkterne (-24;15) = √(-242+152) = Non-real result, som før D: 


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2012 af SuneChr

Du mener sikkert

# 5              | (- 24 ; 15) |   =   √((- 24)2 + 152)


Svar #7
31. august 2012 af Johan193 (Slettet)

Ahh, mange tak! Jeg havde bare tænkt mig blind på opgaven :)

Tænk hvad en parantes kan gøre..


Skriv et svar til: HELP!! Vektorregning (Længde af vektor).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.