Matematik

Hjælp! vektor-trekant. længde af sider.

31. august 2012 af Johan193 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En trekant har vinkelspidserne A(-2, 3), B(1, 5) og C(3, -4)

a) Tegn trekant √

b) Udregn længderne af trekantens sider.

Den første kan jeg godt finde ud af 

|a| = √((a1)2+(a2)2 )= √((-2)2+32 ))=√(4+9)=√13=3.61

Men så ved jeg ikke hvordan jeg skal finde |b| og |c|

Har prøvet at skifte a ud med b og c, men det giver ikke det resultat det skulle, og stemmer heller ikke overens med tegningen.

Ville blive glad hvis nogen forklarede mig hvordan jeg gør det rigtigt, det er nok noget simpelt trigonometri, men sidder med vektorregning i hovedet nu.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Trekanten tegnes ved at indtegne de tre punkters koordinater i et koordinatsystem.

b) Beregn længderne af de tre sider a = |BC| , b = |AC| og c = |AB| . ved beregningen af a = |BC| benytter man punkterne B og C's koordinater i punkt-afstandsformlen

d((x1,y1) , (x2,y2)) = √( (x1-x2)2 + (y1-y2)2 )

Du har ikke beregnet længden af siden a korrekt.


Svar #2
31. august 2012 af Johan193 (Slettet)

Ok tusind tak! Kigger på det nu.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2012 af hesch (Slettet)

Siden a i trekanten er jo en linie mellem punkterne B og C, så  |a|  bliver:

√(( b1 - c1 )2 + (b2 - c2)2 ) = √ ( -22 + 92) = 9,220

Tilsvarende måde med to andre sider


Svar #4
31. august 2012 af Johan193 (Slettet)

Tak igen, var bare forvirret over nogle måder at beregne længder af vektorer på, men det her er jo en trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Trekanten udspændes af de tre vektorer AB, AC, og BC . Man kan derfor beregne længderne af de tre sider i trekanten ved at beregne længderne af de tre vektorer AB, AC og BC .


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der skal parentes omkring -2 i udtrykket

√ ( (-2)2 + 92 ) = √85 ,

da -22 ikke er det samme som (-2)2 .


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2012 af nielsenHTX

en skitse at se efter og facit at tjekke efter, se fil

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: Hjælp! vektor-trekant. længde af sider.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.