Historie

Kongemagten i Danmark

01. september 2012 af Nanabw (Slettet)

Hjælp!
Jeg skal skrive om kongemagten i middelalderen i Danmark. Bare generelt hvilken magt kongen havde, hvordan kongen blev valgt - alt hvad i kan komme i tanke om vil hjælpe!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2012 af Erik Morsing (Slettet)

Prøv at starte med at læse, hvornår enevælden blev ophævet herhjemme (så vidt jeg husker i 1789, samtidig med den første duma i Rusland (Katharina den , var det den 2.") og borgerkrigen i USA og revolutionen i Frankrig. Måske har du set filmen "Kongen bød"? Jeg var meget begejstret for den, da jeg så den som skolefilm. I øvrigt, på den tid havde både kirken og kongen uindskrænket magt over folket. De havde svært ved at enes om, hvem der burde regere landet. I det hele taget var middelalderen en meget mørk tid for de mennesker, der hverken havde midler eller indflydelse. Tænk på stavnsbåndet, hoveriet og træhesten m.m. så har du dagens Muhammedanien. De er ikke kommet længere end til MIddelalderen. 

Nå, jeg kunne jo selv have slået det op, men jeg har ikke tid, så ret mig lige, hvis jeg tager fejl.


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Morsing -- spørgsmålet drejer sig om kongemagten i Danmark i middelalderen. Det er groft set tidsrummet 1000 - 1500 . Enevælden blev indført i 1660 og afskaffet igen ved grundlovens vedtagelse og stadfæstelse i 1849. Enevælden er således slet ikke relevant for spørgsmålet. Og der er slet ingen grund til at drage dine egne racistiske anskuelser ind i spørgsmålet.

I middelalderen var Danmark et valgkongedømme, hvor kongen valgtes, først ved kåring på Isøre, senere ved kåring på landstingene, og senere igen af rigsrådet. Efter ca 1250 måtte den nyvalgte konge underskrive en håndfæstning, der var den tids grundlov og som klart bestemte reglerne for kongens og rigsrådets magtfordeling.


Skriv et svar til: Kongemagten i Danmark

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.