Matematik

hjælp til matematik (punkt a b og c)

01. september 2012 af mrcool10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan skal jeg forklare/argumentere for at punkt A (8,13), punkt B (21,34 og punkt C (55,89 ikke ligger på samme rette linie ? nogle forslag


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2012 af peter lind

Vis at vektor AB og AC ikke er parallelle. Du kan også finde ligningen for linjen gennem A og B og dernæst vise at C ikke ligger på denne linje


Svar #2
01. september 2012 af mrcool10 (Slettet)

hvordan skal jeg gøre dette "Vis at vektor AB og AC ikke er parallelle" ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis du ikke har lært om vektorer, så benyt i stedet den anden forklaring i #1. Find hældningskoefficienten for linien gennem A og B, og find dernæst hældningskoefficienten for linien gennem A og C. Hvis hældningskoefficienterne er lige store, er de to linier den samme linie, ellers ikke.


Svar #4
01. september 2012 af mrcool10 (Slettet)

har lige udregnet hældning på dem begge.

A og B =  (34-14)/(21-8)= 1,615385

A og C = (89-13)/(55-8)=1,617021

Er dette så bevis nok for at de ikke ligger på samme rette linie ? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, to linier, der går gennem samme punkt A med forskellige hældningskoefficienter, er ikke parallelle og er derfor heller ikke samme linie.


Svar #6
01. september 2012 af mrcool10 (Slettet)

#5 super tak :)


Skriv et svar til: hjælp til matematik (punkt a b og c)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.