Matematik

Simpel matematik

08. september 2005 af dR-Semic (Slettet)
Løs ligningen:

num(2x - 1) = 5

altså den nummeriske værdi af det inde i parentesen lig med 5. Svarene er x = -2 v x = 3 men hvordan kommer man frem til de løsninger på en matematisk måde?!?! PLz hjælp...

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2005 af allan_sim

#0. Når den numeriske værdi af et tal er lig med 5, så må det betyde, at tallet enten er 5 eller -5.

Altså skal du løse

2x-1=5 v 2x-1=-5

Svar #2
08. september 2005 af dR-Semic (Slettet)

Selvfølgelig!!! mange tak...

Skriv et svar til: Simpel matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.