Matematik

Bestem a og b, v.h.a ekstrempunkt??

04. september 2012 af mmmille (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halløj.

 

Jeg ha fået en opgave, der siger:

Bestem konstanterne a og b.

Funktionen hedder: f(x)= a * x^3 + b *x^3

Funktionen har et lokalt ekstremum i (2,2), d.v.s f'(2) = 0

Udover kan jeg se på grafen at den også har et ekstremun i (0,0), hvis det kan bruges til noget.

 

???


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2012 af exatb

Er opgaven skrevet rigtigt af?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2012 af SuneChr

Til de punkter du nævner i # 0 passer funktionen

f(x)  =  - ½·x3 + 3/2·x2


Svar #3
04. september 2012 af mmmille (Slettet)

Ja, opgaven er skrevet rigtig af. Ikke ordret, men det er det den fortæller.

 

SECC: Okay, men hvis jeg skal nå frem til det på en eller anden måde? :-)


Skriv et svar til: Bestem a og b, v.h.a ekstrempunkt??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.