Matematik

Vigtige Funktioner

04. september 2012 af ghjoghjoghkosf (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

jeg har et spørgsmål der lyder sådan:

grafen for f(x)=ax^2+4x+c har toppunkt i (-1,2). bestem a og c.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Differentier og udnyt at f i toppunktethar tangenthældning 0, det giver dig a

kan du så finde c?

 

Svar #2
04. september 2012 af ghjoghjoghkosf (Slettet)

uddyb mere tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

f ' (x) = 2ax+4 = 0 <=> ?

f(-1) = a(-1)^2+4*(-1)+c = 2

 

 

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan også benytte udtrykket for toppunktets koordinater:

(xT , yT) = (-b/(2a) , -d/(4a))

Her er b = 4 og xT = -1 , så der gælder -1 = -4/(2a) , dvs a = 2 . Prøv selv at bestemme c.


Skriv et svar til: Vigtige Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.