Matematik

reducere

04. september 2012 af eray (Slettet)

nogen der kan hjælpe mig? Det haster virkelig! 

(5a-1)(5a+1)-25a^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2012 af mathon

 

                  (5a-1)(5a+1) = 25a2 - 12 = 25a2 - 1


Svar #2
04. september 2012 af eray (Slettet)

Kunne du ikke give en lidt mere åben beregning måske??


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2012 af mathon

 

                 (5a-1)(5a+1) =  5a·5a + 5a·1 - 1·5a - 1·1 = 25a2 - 1


Svar #4
04. september 2012 af eray (Slettet)

tak! Det hjalp, men kunne du ikke også det et kig på denne opgave der lyder (1+a)(1-b)-a(1-b)+b  ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2012 af mathon

 

                                                        fælles faktor uden for parentes

                  (1+a)(1-b) - a(1-b)  +  b  = (1-b)·(1+a-a))  +  b =  (1-b) ·1  +  b  =  1-b+b = 1


Svar #6
04. september 2012 af eray (Slettet)

Tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jam, så fik du jo lavet den også https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1230915 .


Skriv et svar til: reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.