Matematik

biimplikation

05. september 2012 af inddd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

jeg er ved at lave en matematik aflevering med ligninger. Min lærer har sagt, at vi skal indsæte biimplikation (⇔).

Problemet er bare at jeg kun kan finde dette tegn: ⇔, og ikke det biimplikationstegn, hvor selve tegnet er lodret.

 

Kan I hjælpe?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Dette er tegnet for biimplikation ⇔ , og det kan fint benyttes mellem to linier.


Svar #2
05. september 2012 af inddd (Slettet)

Tjaa, men der findes da også et biimplikation, hvor tegnet er lodret.

Man bruger da kun dette biimplikationstegn(⇔) når man skriver selve udregningen i en hel linje ?

 

Fx

x + 5= 10 ⇔ x = 10 - 5 ⇔ x = 5

 

Men når man skriver det linje for linje, bruger man så ikke et lodret biimplikationstegn ?

Fx

x + 5 =10

(lodret biimplikationstegn) 

x=10 - 5

(lodret biimplikationstagn)

x=5

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2012 af SuneChr

Man kan, i en slutningskæde, uden misforståelse, anbringe ⇔ i slutningen af en linje eller anbringe ⇔ i begyndelsen af den følgende linje.

Vil man have lodret ⇔ skal der sikkert et specielt skriveprogram til.

Måske har  IT rummet eller LaTeX rummet  en god idé.


Svar #4
05. september 2012 af inddd (Slettet)

#3


Man kan, i en slutningskæde, uden misforståelse, anbringe ⇔ i slutningen af en linje eller anbringe ⇔ i begyndelsen af den følgende linje.

Vil man have lodret ⇔ skal der sikkert et specielt skriveprogram til.

Måske  IT rummet har en god idé.

 

Så man kan godt skrive sådan:

x + 5 =10

x=10 - 5

x=5

? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2012 af SuneChr

# 4    Ja. Det er en god og overskuelig skrivemåde uden misforståelse. ⇔ kan have enhver retning, men vandret er dog det mest normale.


Svar #6
05. september 2012 af inddd (Slettet)

Okay, mange tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Dit eksempel ville jeg skrive lidt mere overskueligt således

x + 5 = 10  ⇔

x = 10 - 5  ⇔

x = 5


Skriv et svar til: biimplikation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.